woensdag 5 oktober 2011

Amerika (Zuid-Oost)


De eerste stappen zijn reeds 11 juli 2011 gezet, vlucht die datum geboekt.
In eerste instantie vlucht geboekt op New York om zo met de auto af te dalen naar het diepe zuiden--> Miami Florida. Bij nader inziens hebben we dit gewijzigd, we hebben nu een vlucht heen Brussels- Miami en terug ook vanaf Miami-Brussels.

Autohuur is reeds geregeld, bij Dollar Rent a Car, toll pass via Sunpass is ook reeds geregeld, dit zodat mochten we tollwegen tegen komen (en deze zijn er veel in Florida) we niet op onverwachte kosten stuiten na inleveren van de huur auto. Het is in Florida namelijk bijna nergens meer mogelijk om contant te betalen aan de poortjes, en een tollpass waar je op voorhand geld op stort is dan ook een uitkomst, je plakt het ding achter je vooruit en alles wordt netjes geregistreerd en afgeschreven van je pas. We moeten ons alleen nog even registreren bij Sunpass, en bij aankomst in Miami het kenteken via internet invullen en klaar is kees. (althans dat is de bedoeling, of het ook zo makkelijk gaat met de registratie dat moet nog blijken)

De Spanning bij mij begint nu toch wel te komen, we hebben de route nog niet uitgestippeld, maar ons kennende komt dit vast helemaal goed.

Tomtom hebben we maar daar kunnen geen Amerika kaarten op, maar ook dit komt goed, we mogen er een lenenn en daar de Amerika kaart opzetten. En anders gaan we gewoon ouderwets op kaarten rijden of via TomTom zelf een TomTom met Amerika kaart erop huren. Komt allemaal goed.

De planning was van Miami richting Washington DC --> New-York en van daaruit weer terug naar het zuiden, we hebben 4 weken, het is haalbaar maar toch...we willen gewoon relaxed rondtoeren en rondkijken en geen gehaaste route. In iedergeval staan op dit moment de everglades, de Keys, Universal Studio's, Fort Meyers,(misschien Disney World), zwemmen met dolfijnen etcetera het beroemde rondje Florida op het programma, verder gaan we even kijken of North/South Carolina, Blue Ridge Parkway/ Great Smokey Mountains en Tennessee etcetera er in te passen zijn, maar dat komt allemaal goed. Dit weekend gaan we het een en ander afwegen en bekijken en dan komen we er vast helemaal uit. Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten