zondag 23 oktober 2011

Zaterdag 22 Oktober - Everglades

Vanacht al om 04.15 uur klaar wakker, mwja kwam natuurlijk door het tijdsverschil, in NL was het toen namelijk al 10.15 uur. Even eruit gegaan, mn Sunpass up to date gemaakt (kenteken ingevoerd en type huurauto) zodat we met de pas gewoon over de tolwegen kunnen rijden in Miami. Daarna toch maar weer even gaan slapen en rond de klok van 08.00 zijn we eruit gegaan.

We hadden beiden zin in een heerlijk bakkie koffie welke we op de kamer met het apparaat konden maken.

Na weer wat geklungel van mij omdat ik het bakje waar t filter in moest maar niet uit apparaat kreeg, Vloog toen deze er uiteindelijk wel uit ging, Ook de koffiekan meteen over de vloer...kapot...in jawel 1001 stukjes....
Goedemorgennnn!! En daar ging de snak naar koffie....snik..

Uiteindelijk met wat ingevingen van mij toch gelukt alsnog koffie te zetten...
(dekseltje vd koffiekan tegen toetje waar koffie uit komt aandrukken...bakje eronder en klaar is klara! :-)
Foto's volgen thuis haha. (nah vooruit ik ben inmiddels thuis...dus hier is ie dan)


Rond de klok van 10.00 uitgechecked, en netjes de schade aangegeven maar we hoefden niets te betalen, we bedankten en zijn opweg gegaan naar ons ontbijt bij Dunkin Donuts, heerlijk. Vanuit hier via de Turnpike richting Homestead gereden, opweg naar de Everglades en ons hotel Budget Inn.

Onderweg kwamen we winkelketen Walmart tegen, dus gestopt en er even doorheen gehopst, sjemig niet normaal, wat een winkel, werkelijkwaar HUGE!! Niet normaal, zo groot, en alles is er te krijgen.
Rond de klok van 12.00 toch even langs ons hotel gereden (om de hoek bij Wallmart) om te kijken of we misschien al in mochten checken, maar nope, mocht pas tussen 14.00 en 14.30 dus doorgereden naar Everglades, Ernest F. Coe Visitor Center.


Hier even wat info opgedaan, en de route afgelegd naar South Everglades. Onderweg wat trials gelopen, zoals Royal Palm: Anhinga trail en Gumbo Limbo Trail waar we mooie vogels, schildpadden, aligators en een slang hebben gespot. (foto's hieronder)







Uiteindelijk bij het zuidpunt aangekomen Flamingo Visitor Center. Vanuit hier kun je met een bootje mee de everglades in. De laatste boot vertrok om 16.30 dus we waren net optijd het was 16.15.
Met deze boot zou je dan zout en zoet water alligators kunnen zien, dolfijnen kunnen zien en manatee's kunnen zien. Maar omdat we ervanuit gingen dat we vandaag in het park ook al meer hadden kunnen zien, wat we niet gezien hebben (tsja het blijft wildlife, en die blijven niet wachten tot Tesje en Jorge eens een keer langs komen) Toch niet gedaan. We hadden eigenlijk iets meer verwacht van het park wat niet wil zeggen dat het niet mooi was, want dat was het zeker wel.
En we willen ook nog graag met een boot mee maar liever eigenlijk met een Airboat. Maar wellicht zaten we in deze op de verkeerde plek in de Everglades maar dat zien we morgen.
Dan gaan we waarschijnlijk in ieder geval nog naar de Alligator Farm, en vandaaruit zien we wel verder.

In ieder geval komen we op de terugweg van onze reis over de Tamiami trail waar ook Shark Valley Visitor Center zich bevind en dit schijnt mooier te zijn, maar dit is natuurlijk persoonlijk.
Vanavond ook nog even naar de Walmart geweest wat inkoopjes zoals water etcetera gedaan, en bij Mac Plek gegeten, ook nog even naar de shopping Outlet geweest, maar we waren moe, dus eigenlijk maar 3 winkels ingeweest (Mir als je dit leest, nog steeds geen Uggs gezien) en nog even langs de media store geweest. Nu heerlijk terug in het hotel, waar ik met pijn en moeite deze blog aan het maken ben, want de wifi verbinding sucks. Dus ik ga afsluiten en lekker naar bedje. Morgen weer een dag!

1 opmerking:

  1. DA's gelijk al een lekker productief dagje met veel verborgen natuur en verscholen Uggs. Heb geduld, er komen nog zoveel dagen. Veel plezier daar!

    BeantwoordenVerwijderen