zondag 30 oktober 2011

Zaterdag 29 oktober Savannah-Beaufort-Huntintgon Island

Vandaag rond de klok van 11.00 aangereden naar Savannah. Hier hebben we de auto geparkeerd en zijn door het historisch district van Savannah gelopen. Mooie straatjes, pleintjes, herenhuizen uit de 18e / 19e eeuw, door historic Savannah waterfront gelopen waar de voormalige pakhuizen met verweerde gevels zich hebben omgetoverd in cafe's en candy stores.





Hieronder een beeld ter herinneringen uit de slavernij, waarop staat dat de mensen uit Afrika hierheen werden gehaald en werden verkocht, maar uiteindelijk voorzichzelf op stonden.


Herinnering ter nagedachtenis 2e wereldoorlog

Kindertjes met emmertjes en tasjes opweg naar de buren en andere straat genoten voor snoep ivm Halloween
Hierna nog wat straatjes en een begraafplaats (waar ik op moment niet zo veel mee heb) afgelopen, vervolgens naar Starbucks en toen onze reis voortgezet.
We wilden meteen door naar Charleston, maar hebben een tussenstop gemaakt in Beaufort en National Park Huntington Island,  waar een grote vuurtoren stond,


 natuurpark vol bomen/moeras


  mooie stranden,




en vanaf de pier kon je dolfijnen spotten.




Maar helaas, flipper was even de hoek om denk ik toen wij kwamen want hebben hem en zn vriendjes niet gezien.

Op zich wel een mooi stukje rijden, het was weer eens iets heel anders als Florida, leuk park om even aangedaan te hebben.
Hebben helaas ook al heel veel wildlife langs de wegen gezien, helaas...omdat ze niet meer leefden, en Ik weet nu ook welke dieren er allemaal langs de wegen in de bossen leven....helaas deze ook niet meer in leven.

Vanuit hier zijn we doorgereden richting Charleston, onderweg nog een broodje gehaald bij SubWay en toen verder. Helaas werd het al donker, dus hebben Charleston nog niet bij dag licht kunnen zien, we hadden gehoopt vandaag verder te komen, maar niet gelukt. Wellicht volgende x iets beter de planning in elkaar frutselen of gewoon wat eerder aanrijden. Maar goed, we hebben vakantie dus genieten is onze pré, en dat doen we!
Op dit moment zitten we ergens in het begin van Charleston in hotel Evergreen, morgen doen we dus Charleston aan, de plantages, slavernij verblijven etcetera hultie cultie tripje. En we mogen een uur langer blijven liggen...oftewel nu een uur langer opblijven omdat de klok een uur wordt teruggezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten