donderdag 3 november 2011

Zondag 30 Oktober Charleston (Boone Plantation-slavenverblijven)- Petersburg

De dag van NEE!! (en er volgen er nog meer)
Tsja en zo schreef ik gisteravond vrolijk dat we vandaag naar de plantages en slavernij verblijven zouden gaan om er iets later volgens de site achter te komen dat op zondag pas alles om 12.00 uur open gaat in dit gat. Tsja katholiek hier. Dus besloten om er dan maar vroeg uit te gaan en vaart te gaan maken met de voortzetting van onze route (we hadden namelijk al verder kunnen/moeten zijn), dus maar besloten alleen in het centrum van Charleston te gaan kijken en dan de plantages maar te laten voor wat het was. Jammer want deze wilden we graag zien.

Ook schreef ik gisteravond vrolijk dat we een uur langer zouden  kunnen blijven liggen ivm het terug zetten van de klok, om er vandaag achter te komen dat de klok hier niet terug is gezet lalalala dammit!
Gisteravond nog gekeken op internet maar hier is toch iets mis gegaan.

Ik was al erg vroeg wakker, Jorge sliep nog heerlijk dus ik ben gaan douchen heb pc aangezet en heb hem nog even lekker laten liggen. (tsja tijd zat dacht ik klok is teruggezet)
Rond 9.20 heb ik Jorge ook maar wakker gemaakt. En niet veel later 9.50 ging de telefoon vd hotel kamer. Hmm vreemd dacht ik, maar ik pakte netjes op.
De man aan de andere kant van de lijn wilde ons erop attenderen dat we over 10 minuten uit moesten checken.
O.k. zei ik, we zijn bijna klaar (wat niet helemaal waar was) ik hang op en denk…wel ja de uitcheck tijd is toch gewoon 11.00 uur..? Ik denk…nee toch…het zal toch niet?!
En ja hoor, ik loop naar buiten naar de vriendelijke man, en yep het was al 10.50 in plaats van 09.50!!! Wat betekende dat de klok hier dus niet is terug gezet…aagggrr shit weer tijd verloren vandaag. En dat terwijl we net vaart wilden gaan maken in onze reis.
Maar 1 geluk aangezien we eigenlijk geen tijd hadden om naar de plantages te gaan i.v.m. openingstijd van 12.00 uur. Konden we deze nu toch gaan bekijken. Tsja het was immers toch al 10.50uur.

Eerst naar Charleston zelf gereden om daar in het centrum wat rond te kijken, alles was nog dicht.

Wel mooie grote huizen gespot (helaas van de mensen die vroeger dus slaven hielden)




Er was zelfs nog een oude markthal waar slaven verkocht werden, echt onbegrijpelijk dat dit ooit heeft kunnen gebeuren.

Rond de klok van 12.00 werd het ineens erg druk, tsja alle kerken liepen leeg.



Na nog even langs het water door een park te zijn gelopen






doorgereden naar de Starbucks en toen door naar Boone Hall Plantation. Rond de klok van 12.35 kwamen we er aan. Echt vanaf de oprit was het al enorm indrukwekkend.
Een grote laan met hele mooie grote bomen


opweg naar het ‘’landhuis’’



en dan net voor het landhuis alle slavenverblijven.


Onverstelbaar als je naar het grote huis keek en dan die kleine verblijfjes waar de slaven woonden/leefden. (Hier een impressie van de binnenkant, kerkje, slaapverblijf)




Ook alle verhalen erachter/de geschiedenis hebben veel indruk op ons achter gelaten. Dingen zoals botjes van etenswaar waar ze snachts skiekem op gejaagd hadden en andere dingen verstopt onder de vloeren,zodat hun ''bazen'' er niet achter zouden komen.

Hele families die gewoon uit Afrika werden meegenomen om hier verhandeld en verkocht te worden voor de arbeid, schandalig!



Zal verdere details hier besparen.

Lincon heeft er uiteindelijk min of meer voor gezorgd dat de ''slaven'' hun vrijheid terug kregen.

Katoenopslagplaats:
Smoke house waarvan de slaven de stenen en het huis zelf hebben gemaakt om vlees/vis etc. te roken zodat het lang bewaard kon blijven en iedereen te voorzien van eten het gehele jaar door


Na alles bekeken te hebben wilden we weer gaan, ik zeg wilden omdat TomTom het ineens zonder enige reden niet meer deed. Kon er ook wel weer bij Tsja het zal aan de dag van nee gelegen hebben, deze begon bij ons vanmorgen ….En helaas we kregen het ding echt niet meer aan de praat. We zagen het niet zitten om met kaarten te gaan stoeien, dus hoppa naar een winkel. Ergens de weg gevraagd en naar de Walmart gereden en een nieuwe TomTom gekocht. Hij doet het prima alleen geeft hij steeds aan Beren te zien:  bear left……of…. bear right    haha.

Vanuit Charleston wilden we eigenlijk de Blueridge Parkway op, dit lag een uur of 4 verder landinwaards, bij Boone. Maar uiteindelijk (achteraf stom) besloten om toch vanuit het noorden het park in te rijden, deze begint namelijk al bij Front Royal (vlakbij Washington DC…terwijl we hier eigenlijk niet wilde komen…beetje veel voor op 1 route mwja toch gedaan) Bij Petersburg zijn we gestopt om te overnachten om dag later vroeg op te staan en nog 2,5 te rijden naar de hoofdingang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten