donderdag 3 november 2011

Dinsdag 1 November Blue Ridge Parkway- Smokey Mountains-Cherokee- (Manchester overnachting)

Vandaag weer vol goede moed vroeg opgestaan.7.00 wekker gezet  7.30 uit bed.
Gedouched en ontbeten in het hotel, rond 8.30/8.45 op pad gegaan.

Richting Boone, en jawel vond het al zo vreemd, als je van Charleston 9 uur moet rijden om helemaal boven in bij Front Royal te komen, en er van Charleston iets van 5 uur over doet om bij Boone te komen, dan kan het eigenlijk niet zo zijn dat als je nog niet op de helft bent, je er ineens volgens TomTom maar 25 minuten over doet om IN Boone te komen.

Tsja wij niets in de gaten dus (S)Tom (S)Tom goed STOM gevolgd.
Was een hele mooie route, maar daar ging de stem: U heeft uw bestemming bereikt...en nogmaals: bestemming bereikt. 
Mwja we stonden midden in de middle of nowhere…? (zie foto)

Hmm vreemd…en ineens bedachten we…er moet iets niet helemaal goed zijn gegaan.
En ja hoor we hadden Boone staat Virginia ingetoetst…maar we moesten natuurlijk naar Boone in North Carolina (andere staat) hehe
Dit bleek  vervolgens vrolijk 3,5 uur verder te liggen…agrr weer voor niets zo vroeg opgestaan, najah niet voor niets. Maar we wilden juist vroeg op de Blue Ridge Parkway zijn (zodat we deze bij daglicht konden zien). En dit ging op deze manier natuurlijk nooit meer lukken. (onze eigen schuld hihi)

Rond 13.40 waren we er.Zijn iets voor Boone de parkway opgegaan.

Mooie route maar ook hier hadden we al best snel zoiets van (hebben we al gezien…)



uiteindelijk wilden we Grand Father Mountain bekijken dit zou volgens de boekjes prachtig zijn.
Maar hoe kon het ook anders we zaten immers op de weg van nee, dus hier ook een Nee! Dicht/afgesloten vanwege de sneeuw en gevallen takken etcetera.

Najah vanaf hier maar besloten het er bij te laten, en gewoon via Asheville richting Great Smokey Mountains te rijden, buiten de Blue Ridge Parkway om, en eigenlijk vonden we deze route die net buiten de parkway liep veel leuker, en mooier.



De weg naar en in Great Smokey Mountains was ook erg mooi, waterval(len) gezien, en zo door naar Cherokkee (indianen reservaat/dorp)




maar helaas voor ons begon het al snel donkerder te worden, ook was alles dicht in dit dorp.

Helaas dus niet de gehele Smokey Mountains gezien, maar wel een goede reden er nog eens heen te gaan. Is echt de moeite waard.




Reden dat we de dag erna niet terug zijn gegaan is omdat we nog meer willen doen/zien en we willen ook graag nog wat relaxen. Dus keuze gemaakt door te rijden. Wel jammer maar goed.

New Orleans slaan we ook over,  maar in deze ook des te leuker nog een keer terug te komen. We hebben een iets te groot rondje gemaakt, wat ik eigenlijk al wist toen we richting DC reden. Mwja hebben we dat ook weer gezien,.
We hebben besloten vanuit Cherokee helemaal door te rijden richting Lynchurg waar Jack Daniels gevestigd zit. We gaan overnachten in Manchester, dit was 3,45 rijden vanaf Cherokee.
Helaas dus niet kunnen genieten vd omgeving omdat het al donker was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten