zondag 13 november 2011

Vrijdag (avond) 11 November- Key West - Duval Street

Vandaag beetje bij het appartement gehangen, rond 14.00 naar het water gelopen om de Power Boat Races te kijken, het was echt super druk dus kregen het niet helemaal mee.


x


Niet veel later was het ook afgelopen en zou er rond 16.00 weer een race beginnen. Dus even door het oude gedeelte van Key West gewandeld,`






door de haven gelopen,


waar we vissen hebben gespot die als je ze rechtop zou zetten net zo groot als ik zouden zijn.
Bij de haven lagen de PowerBoat's stil. Echt mooie boten!


Vervolgens terug gelopen naar ons hotel.

Pittstop gemaakt bij Subway en ons broodje lekker opgegeten bij hotel. Wat met onze buren gekletst. Ineens hoorden we veel irenes en toeters en bellen, dus even gegoogled....11-11-11 Veterans Day. Meteen maar even naar Duval Street gelopen en daar was een parade gaande.





Na de parade weer terug naar hotel, nog even wat tv gekeken, omgekleed en weer terug naar Duval Street. Het was mega druk, de straat stond helemaal vol met de Power Boats van de races! Geweldig die dingen te zien, werd zelfs gevraagd of ik op de foto wilde op een vd boten! Gaaf! (Ik mocht van de beste man zelf weten HOE ik op de powerboat ging zitten...jah...gewoon dus hehe)








Ook deelden sommigen kettingkjes, tasjes en zelfs T-shirten uit.(en jawel nep tato's...ik dacht na het vrijgezellefeest van Marieke dat ik genezen was van deze dingen, maar nee hoor, heb er vrolijk weer een op mn arm laten zetten, cooll) Ik ben in de rij gaan staan voor 2 shirts en heb ze gekregen met de handtekeningen van de powerboat drivers! (Boat J.D. Byrider (geen idee wie het zijn....wel erg eigenlijk mwja..:-) Ze zijn in ieder geval zeer geliefd en kampioen geweest )




Daarna drankje wezen doen, en weer verder gelopen. Wat later ook nog even naar the smallest bar in Key West, wat eigenlijk gewoon een ''straatje'' is tussen 2 panden in, waar de slimmerik een barretje tussenin heeft geplaatst.



Hier raakten we meteen aan de praat met Amerikanen, zij gaven ons een drankje en vertrokken. Niet veel later komen er mannen vd Powerboats aan, ook zij begonnen een praatje met ons en vroegen of we wat wilden drinken, beleefd afgeslagen. Even later vertrokken zij weer, om vervolgens weer terug te komen, we moesten echt even naar hun PowerBoat kijken en erop klimmen om een foto te kieken!
De man riep helemaal enthausiast naar de anderen vd boat: Loook folks here are my friends from the netherlands!  Haha leuk leuk!
Die boten zijn echt zo super vet! En gaan zo ongelooflijk hard, 135 mile per hour! (= 217,26 km per uur maar dat was in de condities van de races/wind van vandaag anders kunnen ze nog harder nl. 165 mile per hour. ( = 265,54 km per uur) (Werd ons verteld)

Ook de wagens die de boats vervoeren zijn zo gaaf! Vanuit een kroeg die een paar verdiepingen telde paar foto's gemaakt.


Ook een super vette motor gespot, deze had zelfs een scherm (tv) in het dashboard echt zo vet, hij had er muziek op staan, en je zag blauw licht onder bij het motorblok op de maat van de muziek!


(Ik zelf had niet verwacht dit zo gaaf te vinden, maar als je er dan eenmaal bent, je hebt ze op het water gezien, je ziet ze daarna van dichtbij...echt super om mee te mogen maken..de sfeer op straat echt geweldig)

Daarna nog wat barretjes binnen gelopen, het ging er op sommige plekken vreemd aan toe, we mochten ook geen fotos maken binnen, daar kwamen we achter toen Jorge gewoon een foto-tje van mij maakte. Toen we ff rond keken begrepen we ook waarom (lampjes wij hehe) er liepen vrouwen half nakend rond (najah liepen...)...dus tsja....beetje kijken en bekeken worden hier, dus gegaan.

Onderweg nog met verschillende Amerikanen aan de praat geraakt, ze willen echt graag weten waar je vandaan komt etc. als ze ons zien...of horen praten. Best grappig.
Met een stel zijn we zelfs nog ergens wat gaan drinken en daarna was het genoeg geweest voor ons en zijn we lekker naar huis gegaan. Morgen fit voor de dolfijnen!

Al met al weer 2 ervaringen rijker vandaag die we niet hadden willen missen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten