woensdag 26 oktober 2011

Zondag 23 Oktober Alligator Farm and more.

Vandaag om 6.15 uur alweer klaar wakker toch maar even blijven liggen. Rond 8.15 uur uit bed, gedouched,ontbijtje gehaald in de lobby en mee naar de kamer genomen.Toen even gekeken wat we vandaag wilden gaan doen, het is de Alligator Farm geworden.
Iets voor 10 aangereden en om 10.10 waren we er. Mooi optijd want om 10.20 konden we met de Airboat mee door de Everglades, najah erdoor heen mogen ze niet i.v.m. de herrie maar er langs af wel. Eerst wat uitleg gehad van onze gids Andy, en ook niet onbelangrijk: gehoor bescherming gekregen en daar gingen we.
Meteen al  kwamen we een grote onderwater schildpad tegen, en wat alligators. Erg mooi om te zien.


Op dit moment ging de Airboat nog langzaam dus hadden de gehoor bescherming nog niet nodig, maar na een teken dat we ze op moesten zetten gingen we,  kei hard over het water door het moeras, Prachtig!






 De gehele tocht duurde ongeveer 35 min. en was echt geweldig om meegemaakt te hebben.
Hier opvolgend kregen we een alligator show te zien met veel informatie over alligators uit de everglades, erg informatief en ook erg mooi te zien hoe hij een demonstratie met zo’n groot beest (alligator) gaf.







Daarna nog even door de farm gelopen, waar wel 100-den gators lagen. (ze fokken deze hier).Ook grote gieren zaten er enorm veel.

Vervolgens nog een voeder demonstratie gezien van hoe de alligators eten,  met weer veel informatie en hierna zijn we gegaan. Er was wel nog een snake (slangen) show, maar deze hebben we gelaten voor wat het was.                                                                                                                                        Weer een ervaring rijker zijn we richting Miami gereden.

Eerst door Coral Cables, wat erg mooi was om te zien, helaas niet gestopt want konden geen vrije parkeerplaats vinden omdat het enorm druk was. Vanuit hier doorgereden naar Miami - Miami South Beach. Sjesus wat een drukte, maar wel erg gezellig.





We hadden geluk, konden onze auto namelijk meteen parkeren op de Ocean Drive (waar het dus allemaal te doen is) Even over de Ocean Drive  en door het park gelopen en natuurlijk op het strand geweest.






We zijn maar een uurtje geweest, dit om even een indruk op te doen voor als we op de terugreis van onze reis hier weer langs komen, we willen er dan namelijk een paar dagen verblijven.
Vanuit hier zijn we richting North Beach gereden en toen door naar Fort Lauderdale. We hadden ergens langs de weg een Roomsaver coupon boekje gevonden, dus hotelletje uitgezocht en gassen maar.

En we hadden geluk, hotel was nog vrij, in eerste instantie gaf meneer aan dat we 64 Dollar voor de kamer moesten betalen.We lieten de coupon van 54 dollar zien waarop hij zei: Ow O.K. I have the room for that price, mwja kwam nog tax bij en 10 dollar parkeren…nah dachten wij, maakt dus geen reet uit. Hij liet ons wel netjes eerst de kamer  uit zichzelf bekijken.
Toen we weer terug kwamen en zeiden dat we deze accepteerde, raakten we een beetje aan de klets…en ineens ging daar weer de 10 dollar voor het parkeren van de prijs af?? Apart dachten we, maar wel aardig!                                                                                                                                         Later op de kamer aangekomen zagen we dat parkeren so ie so gratis was…hmmm. Ach ja, mooie kamer aan het strand dus who cares.



Even kwartiertje op bed gelegen, omgekleed en hop Fort Lauderdale in, langs de boulevard.
Het zag er gezellig uit, terrassen zaten vol, en er waren mega cocktails te krijgen.
Eerst maar even wat gegeten en wat winkeltjes bekeken, zo ook op het bankje van Forrest Gump gezeten, bij een restaurantje.


Vanuit hier weer richting het hotel terug gelopen, maar onderweg eerst even een cocktail genuttigd, EENTJE maar zeiden we  Haha
Mega joekels van Frozen Margarita’s, heerlijk!!! Echt enorm lekker.



Je doet er ook erg lang mee, en naar mate we de cocktail verder op dronken, werden we ook steeds meliger.
Ik snapte nu ook ineens iets, nog duidelijker,….op de heenweg zagen we namelijk wat oudere stellen met zo’n volle cocktail zitten, op de terug weg stonden deze ineens te dansen midden op straat en waren de glaasjes (cocktails)leeg….                                                                                                              Weer wat later kwamen ze als stelletje gekken in polonaise (dus nee wij zijn niet de enige die dit dansje te pas en te onpas in Spanje doen ;-) )  voorbij haha Sterk Spul die….Margarita’s.
Moet eerlijk bekennen dat ik voor het eerst sinds tijden Ook mega super dol in mn bed lag, sjees het leek wel of ik met 10km per uur of meer op een schommel zat, mijn god. Maar het was een enorm mooie dag en een hele leuke gezellige avond.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten